Várjuk a hívását: 30/514-5274, 30/385-0379

Rólunk

A táborok főszervezője a Mezőföld Népfőiskolai Társaság, mely az öko jurtatáborok esetében az Ökologistic Környezetvédelmi Alapítvánnyal dolgozik együtt.

A programok vezetője és a gyerekek "pótanyukája" az egy hét alatt, Vészity Katalin, Ökologistic Környezetvédelmi Alalpítvány:
 
 
 
 
A Mezőföld Népfőiskolai Társaságról:
 

Egy népfőiskola alapításának elképzelése Bolye Ferenc mezőgazdasági technikus dán népfőiskolai tapasztalataira, és Ács Sándorné agrármérnök, környezetvédelmi szakmérnöki, ökológiai tanulmányaira épül. Bolye Ferenc dán kapcsolatai alapján 1992-ben Hantos és a dán Velling között testvérfalusi kapcsolat jött létre. A  Dániában járt, és a népfőiskolák jelentőségét megértő Hantoson és környékén élő emberekkel alapították meg 1992-ben a Mezőföld Népfőiskolai Társaságot, mely  az ún. Kishantosi Kastélyt reprezentatív vadászkastélyból a dán népfőiskolák elveit alkalmazó központtá, népfőiskolává alakította, és 1995. óta önálló intézményként működteti.

 

Egyik legjelentősebb – 1994. óta folyó – programjukban eddig több mint 200 magyar fiatalnak biztosítottunk több hónapos dán népfőiskolai ösztöndíjat a fenntartható fejlődés és a demokrácia dán példáinak tanulmányozására. Ez év januárjától 6 magyar fiatal tanul a dán testvérfalu népfőiskoláján, a  Vestjyllands Hojskolen.

 

A Kishantosi Népfőiskola a legváltozatosabb hazai és külföldi csoportoknak (gazdáknak, helyi embereknek, vidékfejlesztési szakembereknek, középiskolai és egyetemi csoportoknak, munkanélkülieknek)  szervez programokat a fenntartható fejlődés, vidékfejlesztés,  az ökológiai gazdálkodás és az egészséges élet témakörében.

 

Egyik legújabb kezdeményezéseként a legifjabb korosztályra koncentrál. Nyári táborok keretében igyekszik 8-12 éves gyerekeknek átadni azt a hozzáállást és tudást a természetről és annak védelméről, mely az egészséges élet fenntartásához nélkülözhetetlen. Ez az a korosztály, amely még ösztöneiből adódóan nyitott és befogadó a jóra és a természet barátságára.

 

 

Az Ökologistic Környezetvédelmi Alapítványról: kattintson ide...